S*Nekayahs X-kull

Ingave's Zevs, ABYn x S*Nekayahs Tiara Timotej, ABYn
Födda 20 maj 2019. Kattungarnas stamtavla >

Xtrovert Xpress ”Texas”

ABYn hane flyttat till Luleå
Xklusiv Xpert ”Felix” ABYn hane flyttat till Mölndal
Xakt Xistens ”Sixten” ABYn hane flyttat till Mölndal


Sixten med boll, 13 veckor gammal.

20 augusti
Sixten och Felix (sen omdöpt till Ernst) flyttade denna dag till samma hem i Mölndal. Nya husse hämtade och de åkte nattåg söderut. Lång resa, men den gick bra och de började leka genast de blev utsläppta i nya huset. Underbart för kattungar att flytta tillsammans med ett syskon!

Ovan: Sixten och Felix har blivit "stora pojkar".
Nedan: Alla tre bröderna den dagen som Texas (vänster) flyttar hemifrån.

17 augusti
Texas blir hämtad av sin nya matte och husse till sitt nya hem i Luleå. Dottern i familjen kommer säkert att mycket kul ihop med honom, och med lite smörande kan nog huskatten acceptera hans närvaro. De klarar snabbt att sova på samma säng.

Ett par foton om fodermatte har tagit. Ovan ger Tiara di till en av sina stora pojkar. Nedan alla tre överst i klätterträdet.

15 augusti
Veterinärbesök med mamma Tiara (som vaccinerades) och de tre bröderna som fick sin andra vaccineringsspruta, id-chippades och veterinärbesiktigades. Allt gick utmärkt och de fick inga anmärkningar. Den enda som pep när det stora chippet sattes in under huden var Sixten. Men det var typiskt, sa fodermatte, att han uppförde sig lite mer dramatiskt än sina bröder. Kanske ett arv från mamma som kände att hon måste varningmorra under nästan hela besöket. Dock utan att göra nåt förstås, fast veterinären såg lite ängslig ut. ;-)

5 augusti
Idag är kattungarna 11 veckor gamla. Igår hälsade jag på dem tillsamman med en intresserad köparfamilj. De blev (förstås) förälskade och tingade Texas som säkert kommer att stortrivas hos dem, deras dotter och huskatt.


Texas, 10 veckor och sex dagar ung.


Texas bredvid (den något sura) devon rexhonan Toffi i tevesoffan.

Felix och Sixten är tingade av samma familj. Nedan i omvänd ordning - Sixten och Felix. Trötta (men inte rädda) bröder efter en hel dag ihop med vilda barn på besök.

14 juli
Idag hälsade jag på Bröderna Bus hus fodermatte och -husse. Imorgon fyller de åtta veckor och de har nu snokat runt i nya husets flesta rum, testklättrat i gardinerna och röjer för fullt i soffan och på fönsterbrädan. Jag kan inte se att någon av dem skulle vara av den blygare typen. Möjligen tycker mamma Tiara att de är lite FÖR spralliga för hon tar dem i sträng upptuktelse emellanåt. Därför har de lite pälsbortfall på halsen... särskilt Sixten så han är väl möjligen lite extra bångstyrig. Tycker mamma.


Felix och Sixten


Texas, Felix och Sixten


Texas, Felix och Sixten

Trötta bröderna Texas, Sixten och Felix - snart 8 veckor gamla.

25 juni
Idag fick jag hembesök av Tiara och hennes x-pojkar, som annars bor hos en foderfamilj. Tuffa och nyfikna grabbar med knubbiga magar. :-)


Felix, Texas och Sixten


Felix, Texas, Sixten och mamma Tiara


Texas, Felix och Sixten

24 juni
Idag är Felix, Texas och Sixten fem veckor unga.

18 juni
3-veckorsfoton på X-ungarna.

Söta Felix, 3 veckor. (Båda ovan och nedan)

Bröderna bus: Texas och Sixten. 3 veckor.

8 juni
Fodermatte Josefin har skickat några foton på syskonen som blir alltmer intresserade av sin omgivning.


Felix


Texas


Sixten

Texas öppnar ögonen först, Felix sist. De är 10 dagar på bilderna nedan.


Texas


Felix

Den mörkare hanen kallar vi Sixten, hans bror Texas och ljusaste ungen kallas Felix.


Här är sötnosarna fyra dygn gamla.

20 maj
Till min förvåning är den förstfödda ungen sorrel, en liten energisk hona. Därefter föds tre viltfärgade, jämnstora ungar - tre hanar. Den söta sorrelflickan hade dessvärre svårt med att dia redan från start. Hon lärde sig att duktigt äta kattmjölksersättning, men gick ändå inte upp i vikt och dog tyvärr efter bara fem dygn i livet. Sorgligt. Lyckligtvis är de viltfärgade bröderna pigga och går stadigt upp i vikt.