S*Nekayahs U-kull

FIN*Neaeras Helysium Hero, ABYp x IC S*Blytens Calypso, ABYn
Födda 15 januari 2018. Kattungarnas stamtavla >

Uno Umami ABYa hane bor i Norrtälje
Umbra Umayma ABYa hona bor hos fodervärd i Umeå


Uno liggande och Umbra sittande. Ett par dagar innan han flyttar.

17 april
Idag flyttade Uno till en stor familj i ett stort hus med en viltfärgad abessinierkattunge. Vad mer kan en busig abypojke drömma om? Det har blivit egendomligt tyst när han försvann. Hans syster har inte lärt sig att leka själv, utan verkar mest vänta på att han ska dyka upp igen...
Nu återstår bara att hitta ett foderhem till underbara bus- och spinnkatten Umbra.


Umbra med mamma Sally.


Uno i vårsolen ute i rastgården - våren kom sent detta år.


Uno på fönsterbädan, 12 veckor gammal.

4 april
Andra vaccineringen, id-märkning och veterinärbesiktning. Kattungarna skötte sig bra och pep inte ens trots de vassa sprutorna. Sally följde med och vaccinerades denna gång.


Umbra 10 veckor gammal.


Uno 10 veckor gammal.

22 mars
Uno är en riktig charmknutte som är mycket lekfull och kontaktsökande. Jag har lagt ut annonser om honom på Blocket och Lokus, hoppas nu att Unos blivande familj ser dem och hör av sig.


Storasyster Tua tar fortfarande bra hand om sina halvsyskon.

14 mars
Veterinärbesök och första vaccinering av Uno och Umbra. Och storasyster Tua.


Umbra, åtta veckor gammal.

12 mars
På Kattungarnas 8-veckorsdag tycker Sally att de bör få tillgång till även allrummet. Jo, de har varit på besök där redan innan, men hittills har jag stängt dem ute när jag åker till jobbet. Mest för att Alice ska få vara ifred där och slippa dem (och deras vaktiga mamma). Nu fungerar relationerna bättre och ungarna får leka och röja även i soffan, på klätterväggen och fönsterbrädan...


Uno, åtta veckor gammal.

1 mars
Tar salivprov på Uno och Umbra och skickar till UC Davis för att dna-testa ifall de har ärvt pappas anlag för PRA och PK-brist. (Svar en vecka senare: Ja, båda ärvde PRA-anlaget. Nej, ingen av dem ärvde PK-bristanlaget.)


Umbra, snart sju veckor gammal.

24 februari
Tiden går förfärande fort när man har charmiga kattungar i huset! Nu busar de redan för fullt med varandra, äter fast föda, använder kattpottorna och sover i sängen vid mattes huvud. Bäst att ta tillvara varje dag. :-)


Snygg bild på Umbra, drygt fem veckor i naturligt ljus.


Umbra är byfiken på sin brors nya leksak. Han morrar!


Uno Umami när han är fem veckor och fem dagar gammal.


Kameraintresserad Umbra, fyra veckor.


Mamma Sally började löpa redan när ungarna var tre veckor, så då fick jag börja ge dem mat ite i förtid.


Här är Uno snart fyra veckor gammal.

4 februari
Uno och Umbra fyller tre veckor imorgon. Idag blev det fotosession på sängen där mamma Sally och Tua hjälpte till.

De blå syskonen är av den lugna och nöjda sorten. De piper sällan och tycks ständigt vara mätta och belåtna. Nu har de, särskilt honan, börjat träna alltmer ivrigt på att gå så snart ska de få en dörr i bolådan som vidgar deras värld.

Knubbiga Umbra ligger närmast kameran och hennes bror strax bakom.

Stolt och vaksam mamma Sally. Nedan med Uno - 20 dagar gammal.

Umbra blir ompysslad av storasyster Tua.

18 januari
Tyvärr har den viltfärgade honan gått ner lite mer i vikt på morgonen. Och vägrar fortfarande att äta mjölkersättning... Det ser ut som om hon diar och jag ser till att storasyskonen inte puttar bort henne. Dessvärre blir hon bara svagare och dör på kvällen, endast tre dygn gammal. Det känns allid lika sorgligt och orättvist när en nyfödd kattunge inte får en chans att leva. Men troligen hade hon något medfött fel.

17 januari
Sally har bra med mat till sina ungar och de två blå går snabbt upp i vikt. Även om den viltfärgade ända sen födseln har varit lite segare och svagare så kämpar hon på och verkar dia ofta och bra. Ändå går hon inte upp i vikt... Jag försöker stödmata med mjölkersättning, men hon vägrar väldigt envist att ens smaka. Hon blir bara kladdig och arg! Positivt att hon har sån kämpaglöd, men varför ökar hon inte vikt?

Storasyster Tua är hela tiden närvarande och väldigt intresserad av småsyskonen. På bara ett par dagar har hon blivit en perfekt barnpiga som gärna ligger med i bolådan, vaktar även när Sally går därifrån och energiskt tvättar smårumpor.

15 januari
Mitt på dagen föds den första ungen, en stor och pigg hane som till min förvåning är blå. 20 minuter senare föds en viltfärgad liten hona. Hon verkar lite trött, det kan en del ungar göra efter förlossningen. Ca en timme senare föds ännu en pigg blå - denna gång en hona. Liksom vid förra kullen ser Sally ganska tjock ut som om det rymmer sig fler hemligheter i magen. Men det gör det inte och familjen ser lugn och nöjd ut.