Blå syskonen Rabalder, Revoltea och Rebella

DK*Saltvig´s Webster, ABYa x EC S*Nekayahs Iris Indigo, ABYa
Födda 31 mars 2010

Ramses Rabalder "Ramses" ABYa hane flyttat inom Umeå
Regina Rebella "Rebella" ABYa hona flyttat till Huddinge
Rexa Revoltea "Rhea" ABYa hona flyttat inom Umeå

Bella hann bli åtta månader innan Rätt Familj dök upp åt henne. Hon kommer att få det jättebra hos Jenny med stort hus, en abykompis och pigga barn att busa med. :-)

Ovan lägger mamma Siri en beskyddande tass på sin dotter Bella, som fick bo kvar lite extra länge hemma. Nedan Bella i snön.

Ovan Susanne med Balder (numera Ramses). Både han och syrran Tea (numera Rhea) hade turen att få flytta hem till Susanne. Nedan Tea och Balder en dag i september, innan flytten.

R-kullen fick ha ett riktigt roligt sommarlov i mitt sommarhus innan det blev dags att flytta hemifrån. Av någon underlig orsak vill de flersta inte köpa kattunge mitt i sommaren.

Ovan slappar Balder i hammocken och nedan tar ungarna en paus på bänken på altanen.

Nedan är blåbären 13 veckor gamla och leveransklara; Balder (överst), Tea (sen) och lillasyster Bella

De blå ungarna är inga "bebisar" längre (som jag hittills kallat dem). De tar sig nästan överallt och hoppar gärna i blomkrukorna. De kalopperar genom lägenheten som en buffelhjord. Det är anmärkningsvärt hur tunga fötter små kattungar har. ;-)
Nedan 10-veckorsbilder på Bella och Balder.

Nu är R-ungarna åtta veckor gamla och kompetenta att klättra upp nästan överallt och äta det mesta. Utom Balder som ännu inte vill befatta sig med torrfoder eller burkmat.

Ovan lilla Bella och nedan syrran Tea. Nedanför henne Balder, åtta veckor.

Nedan en rad bilder på de tre blåbären vid sju veckors ålder. De äter, leker och sover på typiskt obekymrat kattungevis. Numera har de flyttat ut ur sovrummet och in till teverummet. Trist för mig att inte ha dem som sängkamrater... men det är mamma Siri som bestämmer var de ska vara.

Balder är störst och en glad och frimodig pojke. Nedan får han en kärleksfull (?) kram av storebror Quillan.

Ovan och nedan storasyster Tea. Hon är en robust tuffing och ofta först att utforska nyheter.

Lillasyster Bella har halkat efter de andra två i vikt fast hon äter allt som bjuds. Hon är dock inte lika framgångsrik som dem vid mjölkbaren.

Hela gänget vid sju veckors ålder.

Nedan är de blå syskonen sex veckor gamla och har börjat leka på riktigt och utforska i hela lägenheten. Nedan är det minsta honan Bella som har fått in ett bra grepp om storebror Balders tass.

På bilden ovan spanar Tea, 5 och halv vecka på dig.
Nedan Balder samma dag på väg mot kameran.

Ovan leker Bella, 5,5 veckor gammal med sin mammas svans. Nedan är hon bra sugen på halvbrodern Quentins svans... men hon vet också hur snabba, hårda snytingar han kan dela ut...

Nu är de blå sötnosarna fem veckor gamla. De har lärt sig att ta sig upp på sängen och verkar alla tre lika nyfikna på omvärlden.

Ovan och nedan storebror Balder, fem veckor.

Ovan och nedan minstingen Bella.

Ovan och nedan Tea, fem veckor.

Nedan är småttingarna fyra veckor och har börjat äta fast föda. Det vill säga tjejerna har börjat, för Balder duger än så länge bara mammas mjölk. Därför ser han så skeptisk ut nedan.

Ovan Balder och nedan Tea, fyra veckor.

Nedan söta Bella.

Tre foton nedan tagna lördag den 24 april - då kattungarna är tre och en halv vecka gamla.

Nu när ungarna är tre veckor har deras bolåda flyttats till golvnivå och fått en dörröppning. Alla tre utforskar nyfiket omgivningen, först ut är Bella, sen syrran Tea och sist den lille tjockisen Balder.

Söta Bella på treveckordagen.

Ramses Rabalder
"Balder" hane

Regina Rebella
"Bella" hona

Rexa Revoltea
"Tea" hona

3 veckor
5 veckor

Nedan R-ungarna vid 18 dagars ålder. Nu börjar de längta ut från sin trånga värld i bolådan.

Ovan (Ra)Balder med Tea bakom.

Ovan syrran (Re)Bella och nedan (Revol)Tea.<

Nedan är kattungarna två veckor och börjar bli alltmer nyfikna på världen utanför bolådan. De är inte lika bekymrade längre över att bli upplyfta. Särskilt Rebella tycks intresserad av omgivningen. Som så ofta i kattvärlden är pojken Rabalder (nedan) den som är mest mammig.


Ovan Revoltea och nedan syrran Rebella.

Nedan de första bilderna på R-kullen. De är här exakt en vecka gamla, mätta och runda, ännu med slutna ögon. De gillar inte att vara uppe ur boet och från varandra.

Ovan beklagar sig hanen över att bli fotograferad.
Nedan: Hans två systrar.